fbpx
AirlinesCoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsProfessional

Norwegian tot april 2021 vrijwel helemaal aan de grond

Norwegian houdt tot en met mei 2021 vrijwel de gehele vloot aan de grond. Slechts zeven vliegtuigen zullen worden ingezet tot die tijd. Het ging al niet goed met de maatschappij en de coronacrisis hakt daardoor extra hard in op de financiële positie van Norwegian.

Vloot

De long-haul vloot en de Europese short-haul vloot wordt volledig aan de grond gehouden. Mochten de vliegrestricties worden opgeheven, dan overweegt de maatschappij om wel weer enkele routes op te starten. Het onderhoud wordt op een minimum gehouden, waarbij alleen het hoognodige wordt gedaan zodat de toestellen wel weer snel kunnen worden gebruikt als dat nodig is.

Short-haul

Van de Noorse short-haul vloot blijven zeven toestellen vliegen. De focus hierbij zal liggen op het verlagen van de kosten. Vanaf april 2021 worden alle routes geleidelijk herstart en wil de maatschappij weer toewerken naar het normale vliegschema. Alleen voor de long-haul routes geldt dit niet, daarvan is het plan dat alleen de meest winstgevende routes zullen worden heropend.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button