fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

5000 banen SAS op de tocht

SAS Scandinavian Airlines ontslaat mogelijk tot 5000 werknemers. De maatschappij verwacht namelijk dat het nog jaren gaat duren voordat de vraag naar vliegtickets is teruggekeerd.

Ontslagen

De potentiële afname van het personeelsbestand met maximaal 5000 fulltime posities wordt opgesplitst in 1900 ontslagen in Zweden, 1300 in Noorwegen en 1700 in Denemarken. “De processen zullen worden geïmplementeerd in overeenstemming met de arbeidswetgeving in elk land. Tijdens dit proces zal SAS actief samenwerken met zijn vakbonden en andere belanghebbenden om oplossingen te zoeken om het aantal daadwerkelijke ontslagen binnen de groep te verminderen”, zegt de maatschappij.

Opzegtermijn

Contracten van SAS hebben een opzegtermijn van gemiddeld zes maanden. “Door de onzekerheid over de vraag en de tijd die nodig is om de organisatie aan te passen, moet SAS proactief handelen. Dit geeft SAS de flexibiliteit om het bedrijf snel op te voeren als de vraag terugkeert, maar ook om verdere maatregelen te nemen als het herstel langer duurt dan momenteel wordt voorzien”, aldus de maatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button