fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

AirAsia vliegtuigen nog 80 procent vol in eerste kwartaal

De vliegtuigen van AirAsia zaten in het eerste kwartaal van dit jaar nog voor tachtig procent vol. De maatschappij had een load factor van 77 procent verwacht en is blij met het resultaat.

Resultaat

“Dit resultaat werd bereikt door proactief capaciteitsbeheer, vooral in februari en maart, met de meeste bezuinigingen bij AirAsia Malaysia en AirAsia Thailand”, zegt het bedrijf tijdens het bekendmaken van de operationele resultaten van het eerste kwartaal. Het aantal passagiers van de groep daalde met 21 procent naar 9,9 miljoen, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De capaciteit werd met elf procent naar beneden gebracht.

AirAsia Malaysia en Thailand

AirAsia Malaysia schrapte zeventien procent van het netwerk en vervoerde 27 procent minder passagiers. De load factor kwam uit op 77 procent. Ook AirAsia Thailand schrapte zeventien procent van de capaciteit en de ASK nam af met dertig procent. De bezettingsgraad kwam uit op 84 procent en het aantal vervoerde passagiers was 23 procent lager dan een jaar eerder, wat uitkomt op 4,5 miljoen reizigers.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button