fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

AirAsia vliegtuigen nog 80 procent vol in eerste kwartaal

De vliegtuigen van AirAsia zaten in het eerste kwartaal van dit jaar nog voor tachtig procent vol. De maatschappij had een load factor van 77 procent verwacht en is blij met het resultaat.

Resultaat

“Dit resultaat werd bereikt door proactief capaciteitsbeheer, vooral in februari en maart, met de meeste bezuinigingen bij AirAsia Malaysia en AirAsia Thailand”, zegt het bedrijf tijdens het bekendmaken van de operationele resultaten van het eerste kwartaal. Het aantal passagiers van de groep daalde met 21 procent naar 9,9 miljoen, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De capaciteit werd met elf procent naar beneden gebracht.

AirAsia Malaysia en Thailand

AirAsia Malaysia schrapte zeventien procent van het netwerk en vervoerde 27 procent minder passagiers. De load factor kwam uit op 77 procent. Ook AirAsia Thailand schrapte zeventien procent van de capaciteit en de ASK nam af met dertig procent. De bezettingsgraad kwam uit op 84 procent en het aantal vervoerde passagiers was 23 procent lager dan een jaar eerder, wat uitkomt op 4,5 miljoen reizigers.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button