AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

AirAsia vliegtuigen nog 80 procent vol in eerste kwartaal

De vliegtuigen van AirAsia zaten in het eerste kwartaal van dit jaar nog voor tachtig procent vol. De maatschappij had een load factor van 77 procent verwacht en is blij met het resultaat.

Resultaat

“Dit resultaat werd bereikt door proactief capaciteitsbeheer, vooral in februari en maart, met de meeste bezuinigingen bij AirAsia Malaysia en AirAsia Thailand”, zegt het bedrijf tijdens het bekendmaken van de operationele resultaten van het eerste kwartaal. Het aantal passagiers van de groep daalde met 21 procent naar 9,9 miljoen, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De capaciteit werd met elf procent naar beneden gebracht.

AirAsia Malaysia en Thailand

AirAsia Malaysia schrapte zeventien procent van het netwerk en vervoerde 27 procent minder passagiers. De load factor kwam uit op 77 procent. Ook AirAsia Thailand schrapte zeventien procent van de capaciteit en de ASK nam af met dertig procent. De bezettingsgraad kwam uit op 84 procent en het aantal vervoerde passagiers was 23 procent lager dan een jaar eerder, wat uitkomt op 4,5 miljoen reizigers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/