CoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersEditors choiceIndustrieOverig nieuws

Argentinië verbiedt vluchten tot 1 september; industrie niet blij met besluit

De Argentijnse overheid verbiedt alle commerciële vluchten naar het land tot 1 september 2020. Verschillende organisaties in de luchtvaartindustrie willen het land van gedachten doen veranderen.

September

De National Civil Aviation Administration (ANAC) van Argentinië publiceerde het besluit deze week: “het is redelijk om 1 september 2020 vast te stellen als de dag voor het hervatten van de reguliere vluchtuitvoeringen.” Verder schrijft de autoriteit dat luchtvaartmaatschappijen mogen beginnen met de verkoop van vliegtickets voor na deze datum.

Gevaar

De Airports Council International – Latin America and Carribean (ACI-LAC), de Latin American and Caribbean Air Transport Association (ALTA) en de International Air Transport Association (IATA) roepen de Argentijnse autoriteiten op dit besluit te herzien. Zij zijn van mening dat het de Argentijnse reisbranche in gevaar brengt en leidt tot banenverlies.

Vliegvelden

Ook de luchthavens zullen zwaar worden getroffen, zeggen de belangenorganisaties. “De vliegvelden moeten open blijven voor vracht- en repatriëringsvluchten, maar dat gaat niet zonder passagiersvluchten die voor tachtig procent van de inkomsten zorgen. We begrijpen de complexe situatie waarmee de overheid is geconfronteerd en het is de nummer één prioriteit om de veiligheid en gezondheid van de bevolking te waarborgen. Echter, we zien het als onze verantwoordelijkheid om de bezorgdheid van de sector over deze beslissing te uiten, vooral omdat er niet is overlegd met de bedrijven”, aldus de organisaties.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/