BoeingCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing moet meer geld lenen

Boeing moet de komende zes maanden meer geld lenen om te kunnen overleven. Ook wordt het dividend dit jaar niet uitgekeerd. Dat zegt topman Dave Calhoun tijdens een digitale aandeelhoudersvergadering.

Lenen

“We moeten het komende halfjaar meer geld lenen om door deze moeilijke periode heen te komen”, zegt Calhoun. “Onze eerste prioriteit zal zijn om dat terug te betalen met de bijbehorende rente.”

Leveranciers

De bouwer wil doorgaan met het bestellen van onderdelen en diensten bij zijn leveranciers om ervoor te zorgen dat de kleinere bedrijven genoeg omzet hebben om overeind te blijven. “We moeten die geldstroom naar de toeleveringsketen behouden, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.”

Dividend

Ook zei Calhoun dat hij verwacht dat het nog twee tot drie jaar zal duren voordat het reizen terugkeert naar het niveau van 2019 en nog een paar jaar langer voordat de trendmatige groei op de lange termijn in de sector terugkeert. Ook waarschuwt hij dat het dividend voorlopig niet wordt uitgekeerd. “Dat proces kan drie tot vijf jaar duren. Het zal nog wel even duren voordat de dividenden terugkomen.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close