CoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuws

IAG ziet 13 procent omzet verdampen in eerste kwartaal

De omzet van IAG is in het eerste kwartaal van dit jaar met 13 procent gedaald tot 4,6 miljard euro. In dezelfde periode in 2019 was dat nog 5,3 miljard.

Resultaat

Het operationele resultaat kwam uit op een verlies van 535 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog een winst van 135 miljoen euro in het eerste kwartaal. De winst voor belastingen werd negatief beïnvloed met 1,3 miljard euro als gevolg van de hoge brandstof- en valutakosten, zegt IAG. Dit zijn nog de voorlopige resultaten; begin mei worden de definitieve resultaten bekendgemaakt.

Maart

De negatieve resultaten ontstonden voornamelijk pas in maart. Het bedrijfsresultaat van de eerste twee maanden van 2020 was vergelijkbaar met dat van vorig jaar, ondanks de opschorting van vluchten naar China, zegt de Groep. Het grootste deel van de daling van het resultaat werd veroorzaakt door British Airways, gevolgd door Iberia en Aer Lingus.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close