fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceFinancieelNaast het nieuws

Lufthansa wacht op staatssteun en onderzoekt optie faillissement

Lufthansa is naarstig op zoek naar financiering om de coronacrisis te doorstaan. Allereerst wacht de maatschappij de onderhandeling omtrent staatssteun af, wat om een bedrag van negen miljard euro gaat. Maar de maatschappij onderzoekt ook de optie van een faillissement.

Faillissement

De Lufthansa Group gaf eerder aan niet aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen zonder staatssteun. Maar de staatssteun is niet de enige overweging van de Groep. Volgens de Duitse website Aero.de is het ook een optie om een faillissement in eigen beheer te starten.

Invloed

Mogelijk hangen er bepaalde voorwaarden aan de staatssteun, waar CEO Carsten Spohr geen heil in ziet. Zo zou de Duitse overheid bijvoorbeeld een zetel krijgen in het bestuur. Spohr waarschuwt in de Duitse krant Die Zeit dat het bedrijf moeilijk te besturen wordt als de regering zich er teveel mee gaat bemoeien. En als Berlijn te veel invloed krijgt op de activiteiten, dan zullen de overheden van bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland, België – waar de dochterondernemingen gevestigd zijn – snel volgen, meent Spohr.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button