fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Stobart Group koopt Stobart Air en Propius

Stobart Group heeft een akkoord bereikt met de curators van Connect Airways om Stobart Air en Propius te kopen. Propius is een leasemaatschappij die haar acht ATR’s aan Stobart Air leaset. Laatstgenoemde voert regionale vluchten uit voor Aer Lingus, alsmede een aantal charters en wet lease operaties.

Toekomst

Stobart Air heeft het momenteel financieel zwaar. Om te blijven bestaan heeft de maatschappij financiële steun nodig. Stobart Group koopt daarom de aandelen van de maatschappij terug om de airline overeind te houden. De Groep betaalt voor beide bedrijven in totaal 8,55 miljoen pond. “We geloven dat Stobart Air een goede toekomst heeft na Covid-19 en we werken samen met Aer Lingus als onze franchisepartner om het bedrijf veilig te stellen en financieel gezond te krijgen”, aldus Stobart Group.

Samenwerking

Beide bedrijven waren eerst al van Stobart Group, maar werden in februari 2019 verkocht aan Connect: een joint venture van Stobart Aviation, Virgin Atlantic en Cyrus Capital Partners. Deze samenwerking werd gevormd om Flybe te kopen in diezelfde maand. Maar deze maatschappij ging dit jaar failliet.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button