fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Stobart Group koopt Stobart Air en Propius

Stobart Group heeft een akkoord bereikt met de curators van Connect Airways om Stobart Air en Propius te kopen. Propius is een leasemaatschappij die haar acht ATR’s aan Stobart Air leaset. Laatstgenoemde voert regionale vluchten uit voor Aer Lingus, alsmede een aantal charters en wet lease operaties.

Toekomst

Stobart Air heeft het momenteel financieel zwaar. Om te blijven bestaan heeft de maatschappij financiële steun nodig. Stobart Group koopt daarom de aandelen van de maatschappij terug om de airline overeind te houden. De Groep betaalt voor beide bedrijven in totaal 8,55 miljoen pond. “We geloven dat Stobart Air een goede toekomst heeft na Covid-19 en we werken samen met Aer Lingus als onze franchisepartner om het bedrijf veilig te stellen en financieel gezond te krijgen”, aldus Stobart Group.

Samenwerking

Beide bedrijven waren eerst al van Stobart Group, maar werden in februari 2019 verkocht aan Connect: een joint venture van Stobart Aviation, Virgin Atlantic en Cyrus Capital Partners. Deze samenwerking werd gevormd om Flybe te kopen in diezelfde maand. Maar deze maatschappij ging dit jaar failliet.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button