AirlinesCargoCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuws

Swiss en Austrian bouwen passagiers-777 om naar vrachttoestel

Swiss en Austrian bouwen respectievelijk drie en twee passagiersversies van de Boeing 777 om naar een vrachtversie. Hiermee willen de maatschappijen reageren op de toenemende vraag naar vracht.

Swiss

Sinds eind maart hebben Swiss en Swiss WorldCargo meer dan tachtig cargo-only vluchten uitgevoerd, waarbij meer dan 1300 ton vracht is vervoerd tussen Azië en Zwitserland. De lading bestaat voornamelijk uit medisch materiaal. De maatschappij is van plan om nog meer dan honderd vrachtvluchten uit te voeren tussen nu en het einde van mei.

Austrian

Met de nieuwe configuratie van de 777’s van Austrian moet er ongeveer 35 procent extra vrachtcapaciteit beschikbaar komen. De vloot van de maatschappij staat sinds 18 maart aan de grond en er staan nu zo’n zeventig vliegtuigen geparkeerd op de luchthaven van Wenen. Door de toename van de vraag naar vracht heeft een groot gedeelte van de long-haul vloot een nieuw doel gekregen. De grote vraag blijft aanhouden en daarom is de maatschappij gestart met de conversie van twee 777’s (OE-LPA en OE-LPC) naar cargo-only.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/