fbpx
AirbusAirlinesCoronavirusNaast het nieuwsVliegtuigen

AirAsia neemt dit jaar geen leveringen van Airbus aan

AirAsia neemt geen nieuwe leveringen van Airbus aan dit jaar vanwege de lage vraag naar vliegtickets door corona. De maatschappij heeft momenteel nog orders openstaan voor 349 A321neo’s en 13 A320neo’s.

Orderboek

“We zijn niet van plan dit jaar nieuwe vliegtuigen te laten leveren. We hebben dit jaar als doel met 242 vliegtuigen te eindigen, wat een netto reductie is van één vliegtuig ten opzichte van vorige jaar. We kijken opnieuw naar ons orderboek met Airbus. De beslissing om onze vliegtuigen eind 2018 te verkopen en terug te leasen, heeft ons meer flexibiliteit gegeven om de groei terug te schroeven dan het bezitten van vliegtuigen”, aldus Datuk Kamarudin Meranun, CEO van AirAsia Group.

Routes

Woensdag starten de binnenlandse vluchten van AirAsia in Maleisië, gevolgd door binnenlandse vluchten in Thailand op 1 mei, Indonesië op 7 mei en de Filipijnen op 16 mei. De hervatting van de vluchten zal in eerste instantie gelden voor de belangrijkste binnenlandse routes, die geleidelijk zullen toenemen met internationale bestemmingen in de regio als de situatie verbetert.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button