fbpx
LiefhebberMilitairNaast het nieuws

Amerikaanse demoteams eren zorgpersoneel | Video

De demonstratieteams van de Amerikaanse luchtmacht en Amerikaanse marine zullen de komende twee weken samen een aantal ‘fly overs’ uitvoeren boven verschillende Amerikaanse steden. Daarmee willen ze het zorgmedewerkers eren en ook ander essentieel personeel een hart onder de riem steken.

Saluut

Het demonstratieteam van de US Navy, de ‘Blue Angels’, vliegt met zes F/A-18 Hornets. De US Air Force ‘Thunderbirds’, het team van de Amerikaanse luchtmacht, vliegt met zes F-16’s. Gisteren vlogen de twee teams boven New York City, Newark, Philadelphia en Trenton hun eerste saluut.

Blue Angels ©Daniel Ravenswaay

Getroffen

Onder het motto ‘America Strong’ zullen beide teams overvluchten gaan maken boven die plaatsen in Amerika die het hardst getroffen zijn door het coronavirus. “We zijn verheugd om boven de verschillende Amerikaanse steden te kunnen vliegen. Het is onze manier om zorgmedewerkers, ambulancepersoneel en alle andere mensen die zich inzetten om Amerika sterk te houden, te bedanken.”, zeiden USAF stafchef generaal Goldfein en US Navy admiraal Gilday in het persbericht.

Kosten

Vanwege het coronavirus zijn vrijwel alle vliegshows afgelast, waar de teams normaliter optreden. Benadrukt wordt dat deze overvluchten geen extra kosten met zich mee brengen voor de belastingbetaler. De trainingsuren die de piloten van de teams toch moeten maken, worden nu gebruikt voor de ‘fly overs’.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button