LiefhebberMilitairNaast het nieuws

Amerikaanse demoteams eren zorgpersoneel | Video

De demonstratieteams van de Amerikaanse luchtmacht en Amerikaanse marine zullen de komende twee weken samen een aantal ‘fly overs’ uitvoeren boven verschillende Amerikaanse steden. Daarmee willen ze het zorgmedewerkers eren en ook ander essentieel personeel een hart onder de riem steken.

Saluut

Het demonstratieteam van de US Navy, de ‘Blue Angels’, vliegt met zes F/A-18 Hornets. De US Air Force ‘Thunderbirds’, het team van de Amerikaanse luchtmacht, vliegt met zes F-16’s. Gisteren vlogen de twee teams boven New York City, Newark, Philadelphia en Trenton hun eerste saluut.

Blue Angels ©Daniel Ravenswaay

Getroffen

Onder het motto ‘America Strong’ zullen beide teams overvluchten gaan maken boven die plaatsen in Amerika die het hardst getroffen zijn door het coronavirus. “We zijn verheugd om boven de verschillende Amerikaanse steden te kunnen vliegen. Het is onze manier om zorgmedewerkers, ambulancepersoneel en alle andere mensen die zich inzetten om Amerika sterk te houden, te bedanken.”, zeiden USAF stafchef generaal Goldfein en US Navy admiraal Gilday in het persbericht.

Kosten

Vanwege het coronavirus zijn vrijwel alle vliegshows afgelast, waar de teams normaliter optreden. Benadrukt wordt dat deze overvluchten geen extra kosten met zich mee brengen voor de belastingbetaler. De trainingsuren die de piloten van de teams toch moeten maken, worden nu gebruikt voor de ‘fly overs’.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/