fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Finnair: financiën zijn veiliggesteld tot najaar 2021

Finnair zegt de cashpositie te hebben veiliggesteld, ‘zeker tot na de eerste helft van 2021’. De maatschappij wijst erop dat de liquide middelen aan het einde van het eerste kwartaal nog 833 miljoen euro bedragen en de doorlopende kredietfaciliteit is verhoogd tot 175 miljoen euro.

Plan

Dat zegt Finnair tijdens het bekendmaken van de resultaten over het eerste kwartaal van dit jaar. “Voor het geval dat deze uitzonderlijke omstandigheden voortduren, hebben wij een aanvullend financieringsplan opgesteld, dat indien nodig een op te nemen pensioenpremie van 600 miljoen euro omvat, evenals regelingen voor de verkoop en leaseback van vliegtuigen. Zelfs als de coronasituatie aanhoudt, zal de cashpositie van Finnair verzekerd zijn tot na de eerste helft van 2021”, aldus Topi Manner, CEO van Finnair.

Resultaat

De omzet van de maatschappij nam tussen januari en maart af met 16 procent naar 561,2 miljoen euro. Het operationeel verlies kwam uit op 95,6 miljoen euro; een afname van 17,6 procent. Het aantal passagiers daalde met 15,6 procent naar 2,7 miljoen. De load factor daalde met 5.7 procentpunt naar 72,6 procent.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button