fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Herstructurering British Airways kan 12.000 banen kosten

De herstructureringsplannen van British Airways kosten mogelijk 12.000 banen. Dat zegt moederbedrijf IAG tijdens het bekendmaken van de resultaten over het eerste kwartaal.

Banen

IAG verwacht dat het nog meerdere jaren gaat duren voordat de vraag naar vliegtickets volledig is hersteld. “In het licht daarvan brengt British Airways de vakbonden formeel op de hoogte van het voorgestelde herstructurerings- en ontslagprogramma. De voorstellen blijven onderwerp van overleg, maar resulteert mogelijk tot een ontslag van maximaal 12.000 medewerkers”, aldus de Groep.

Resultaat

De omzet van IAG daalde in het eerste kwartaal van dit jaar met 13 procent tot 4,6 miljard euro. Het operationele resultaat kwam uit op een verlies van 535 miljoen euro. Het grootste deel van de daling van het resultaat werd veroorzaakt door British Airways, gevolgd door Iberia en Aer Lingus.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button