AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuws

Herstructurering British Airways kan 12.000 banen kosten

De herstructureringsplannen van British Airways kosten mogelijk 12.000 banen. Dat zegt moederbedrijf IAG tijdens het bekendmaken van de resultaten over het eerste kwartaal.

Banen

IAG verwacht dat het nog meerdere jaren gaat duren voordat de vraag naar vliegtickets volledig is hersteld. “In het licht daarvan brengt British Airways de vakbonden formeel op de hoogte van het voorgestelde herstructurerings- en ontslagprogramma. De voorstellen blijven onderwerp van overleg, maar resulteert mogelijk tot een ontslag van maximaal 12.000 medewerkers”, aldus de Groep.

Resultaat

De omzet van IAG daalde in het eerste kwartaal van dit jaar met 13 procent tot 4,6 miljard euro. Het operationele resultaat kwam uit op een verlies van 535 miljoen euro. Het grootste deel van de daling van het resultaat werd veroorzaakt door British Airways, gevolgd door Iberia en Aer Lingus.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/