CoronaCorona gevolgen maatschappijenEditors choiceOverig nieuws

Onderzoek: tot 2028 geen groei Europese vluchten

De grote zakenbank UBS schat op basis van eigen onderzoek dat door de Corona-crisis het intra-Europese vliegverkeer tot en met 2028 niet groeit ten opzichte van 2018. De bank keek ook naar wereldwijd vliegverkeer en ziet daar minder groei dan voor de crisis gedacht. UBS schreef er een rapport over voor zakelijke klanten. Up in the Sky zag het in.

Helft

UBS schat dat voor heel 2020 er de helft minder passagiers zijn dan het jaar ervoor. In 2021 pakken de passagiersaantallen vervolgens met 40 procent op ten opzichte van 2020. In 2022 is er een stijging te zien en daarna vlakt de curve af.

0,1 procent meer

Voor de periode 2018-2028 schat de bank dat er gemiddeld 0,1 procent meer passagiers zijn per jaar. Voor de crisis schatten Airbus en Boeing een groei van zo’n 4,1 procent per jaar.

Minder groei

Ook voor het binnenlands verkeer in China en de Verenigde Staten zijn schattingen gedaan. China gaat naar 6,4 procent volgens UBS, waar de vliegtuigbouwers nog 8,1 procent schatten. Voor de VS liggen de cijfers respectievelijk op 1,8 en 3,2 procent.

Wereldwijd

Het wereldwijde vliegverkeer stijgt volgens de bank tot 2028 gemiddeld met 4,6 procent. De schattingen voor de COVID-19 uitbraak lagen rond de 5,1 procent. Alle schattingen zijn gebaseerd op enquetes in Europese landen en China.

Milieu

Het is niet alleen dat er minder vraag naar tickets is door de reisbeperkingen. UBS denkt ook dat een toegenomen bewustzijn van milieu-effecten ervoor zorgt dat er minder vraag is naar vliegtickets. Treinreizen zullen juist een grotere groei laten zien, door het bewustzijn dat de corona-crisis creëert.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close