Air FranceCoronaCorona gevolgen maatschappijenDuurzaamheidOverig nieuws

Air France moet korte vluchten schrappen in ruil voor staatssteun

Air France moet binnenlandse vluchten van minder dan 2,5 uur schrappen in ruil voor de staatssteun. Dat zegt minister Bruno Le Maire van Economische Zaken. Op deze manier moet er plaats worden gemaakt voor de trein.

CO2

Le Maire wil dat de binnenlandse vluchten alleen nog worden toegestaan voor een internationale overstap. Verder moet de maatschappij vóór 2024 de CO2-uitstoot met vijftig procent terugbrengen, de vloot moet worden vernieuwd met zuinigere toestellen en twee procent van de brandstof moet tegen 2025 uit biobrandstof bestaan.

KLM

Onlangs werd ook bekend dat de Nederlandse overheid KLM te hulp schiet met twee tot vier miljard euro in de vorm van garantstellingen en leningen. Tegenover de staatssteun staat dat KLM geluidshinder, nachtvluchten en CO2-uitstoot zal moeten inperken. De Nederlandse overheid is nog in gesprek met de KLM, Air France-KLM, De Franse staat en de Europese Commissie over hoe de staatssteun er precies uit moet komen te zien.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close