BoeingCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing ontslaat 15 procent personeel

Boeing ontslaat 15 procent van het personeel vanwege de verlaagde productie van verschillende toestellen. De inkrimping van het personeelsbestand zal een aantal vrijwillige ontslagen omvatten, natuurlijke verloop en indien nodig nog gedwongen ontslagen.

Ontslagen

De bouwer is al begonnen met het afstoten van tien procent van de werknemers. Maar er zullen ook nog verdere reducties moeten worden doorgevoerd op verschillende afdelingen, waardoor het totaal aantal ontslagen uitkomt op 15 procent van het hele personeelsbestand.

Corona

“We hebben hard gewerkt om ontslagen te voorkomen, zelfs ondanks het aan de grond houden van de 737 Max. Maar de nieuwe verlagingen van de productie en de voortdurende impact van het coronavirus heeft ons gedwongen om het personeelsbestand in te krimpen”, aldus Dave Calhoun, CEO van Boeing. Personeel dat ontslagen wordt, krijgt een ontslagvergoeding en dekking voor gezondheidszorg en andere diensten in de tussentijd om een nieuwe baan te vinden.

Defensie

De bouwer hoopt dat de defensie-, ruimtevaart- en aanverwante dienstverleningen helpen om op de been te blijven. Deze activiteiten zorgen namelijk nog wel voor stabiliteit, ondanks corona. “Weet dit: onze branche en ons bedrijf zullen hier doorheen komen. Ons portfolio van producten, diensten en technologie is goed gepositioneerd voor het komende herstel”, aldus Calhoun.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close