BoeingCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing verlaagt productie 737 Max, 787 en 777(X)

Boeing verlaagt de productie van verschillende toestellen vanwege de lagere vraag naar vliegtuigen door de coronacrisis. Aan de productie van de 767 en 747 wordt niets gewijzigd, maar wel aan die van de 737 Max, de 787 en de 777/777X.

737 Max

De productie van de 737 Max wordt dit jaar op een laag pitje opgestart. Daarna moet er worden toegewerkt naar 31 toestellen per maand in 2021 en afhankelijk van de vraag wordt de productie daarna opgeschaald. Ondanks de pandemie wil de bouwer alsnog het toestel dit jaar weer laten vliegen.

787/777

De 787-productie wordt omlaag gebracht naar tien toestellen per maand in 2020 en zeven vliegtuigen per maand in 2022. De fabricatie van de 777 en 777X wordt gereduceerd naar drie toestellen per maand in 2021. Mogelijk wordt de productie nog opgeschroefd als de vraag toeneemt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/