MilitairNieuwsProfessional

Helikopter Canadese luchtmacht neergestort in Middellandse zee

Een Canadese CH-148 Cyclone helikopter is gisteren vermist geraakt, toen het een vlucht maakte boven zee nabij de Griekse kust. Dit meldde de Canadese luchtmacht via sociale media.

Fregat

De helikopter was gestationeerd aan bood van het Canadese fregat HMCS Fredericton. Dit schip maakte deel uit van het NAVO smaldeel ‘Standing NATO Maritime Group 2’ (SNMG2), dat opereert in de Middellandse zee.

Zoekactie

Volgens officiële berichten is er nog altijd een zoekactie gaande, maar is de familie van de zes bemanningsleden wel geïnformeerd. Een Griekse TV zender meldt intussen dat de wrakstukken van de helikopter zijn gevonden, maar dit nieuws is nog niet bevestigd.

Eerst

De Sikorsky CH-148 Cyclone is de militaire versie van de Sikorsky S-92. Canada is de eerste militaire gebruiker en ontving de eerste CH-148 in 2015. Er zijn 28 toestellen in bestelling, maar nog niet alle helikopters zijn afgeleverd. Deze crash is het eerste ongeval met dit type.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/