CoronaFinancieelLVNLNL nieuwsOverig nieuws

Overheid geeft hogere lening aan LVNL

De leenfaciliteit van LVNL bij het ministerie van Financiën is verhoogd met 120 miljoen euro. Dat meldt de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, in een Kamerbrief.

Probleem

Door de sterke afname van de inkomsten uit luchtvaartnavigatieheffingen ontstaat een liquiditeitsprobleem, schrijft Van Nieuwenhuizen. Om dit probleem op te lossen is besloten de leenfaciliteit te verhogen. “Hiermee lijkt op basis van de huidige verwachting de dekking van de noodzakelijke kosten voor 2020 voor alle genoemde organisaties bij luchtverkeersdienstverlening verzekerd. Het ministerie van IenW staat garant voor het rekening courant krediet”, aldus de minister.

Heffingen

De luchtvaartnavigatieheffingen worden betaald door luchtvaartmaatschappijen wanneer zij door het (Nederlandse) luchtruim vliegen. Deze heffingen zijn bedoeld om de kosten te dekken van LVNL, de luchtvaartactiviteiten van het KNMI, Eurocontrol, de Nederlandse bijdrage aan de kosten van het Maastricht Upper Area Control Centre en een deel van de medewerkers van de National Supervisory Authority, welke onderdeel zijn van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Er zijn nu veel minder vluchten, dus ook minder inkomsten. Maar vanwege de liquiditeitsproblemen bij luchtvaartmaatschappijen hoeven ook de huidige heffingen nog niet betaald te worden. De betalingen hiervan zijn uitgesteld tot november 2020 en nog een gedeelte tot in de loop van 2021.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close