fbpx
CoronavirusFinancieelLVNLNaast het nieuwsNL Nieuws

Overheid geeft hogere lening aan LVNL

De leenfaciliteit van LVNL bij het ministerie van Financiën is verhoogd met 120 miljoen euro. Dat meldt de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, in een Kamerbrief.

Probleem

Door de sterke afname van de inkomsten uit luchtvaartnavigatieheffingen ontstaat een liquiditeitsprobleem, schrijft Van Nieuwenhuizen. Om dit probleem op te lossen is besloten de leenfaciliteit te verhogen. “Hiermee lijkt op basis van de huidige verwachting de dekking van de noodzakelijke kosten voor 2020 voor alle genoemde organisaties bij luchtverkeersdienstverlening verzekerd. Het ministerie van IenW staat garant voor het rekening courant krediet”, aldus de minister.

Heffingen

De luchtvaartnavigatieheffingen worden betaald door luchtvaartmaatschappijen wanneer zij door het (Nederlandse) luchtruim vliegen. Deze heffingen zijn bedoeld om de kosten te dekken van LVNL, de luchtvaartactiviteiten van het KNMI, Eurocontrol, de Nederlandse bijdrage aan de kosten van het Maastricht Upper Area Control Centre en een deel van de medewerkers van de National Supervisory Authority, welke onderdeel zijn van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Er zijn nu veel minder vluchten, dus ook minder inkomsten. Maar vanwege de liquiditeitsproblemen bij luchtvaartmaatschappijen hoeven ook de huidige heffingen nog niet betaald te worden. De betalingen hiervan zijn uitgesteld tot november 2020 en nog een gedeelte tot in de loop van 2021.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button