fbpx
BoeingCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Boeing Bonds leveren 25 miljard dollar op

Boeing heeft met een obligatie-uitgave 25 miljard opgehaald en hoeft daarom geen verdere staatssteun aan te vragen.

Schulduitgave

De uitgave van obligaties is een van de stappen die Boeing onderneemt om de eigen liquiditeit en die van leveranciers te behouden. Het bedrijf is afhankelijk van 17.000 leveranciers, die mogelijk ook in financieel zwaar weer terecht komen als Boeing zijn liquiditeit zou verliezen. De obligaties hebben een looptijd van tussen de 3 en de 40 jaar, en konden op een grote belangstelling rekenen. Boeing haalde tot nu toe ongeveer 25 miljard dollar op.

‘Vertrouwen’

Boeing zegt verheugd te zijn over de reacties op de obligatie-uitgave. Het bedrijf zegt dat de vraag naar de obligaties het vertrouwen in de toekomst van Boeing en de luchtvaartsector op lange termijn weergeeft. Dit vertrouwen is volgens het bedrijf mede mogelijk gemaakt door de financiële steunregelingen die de Amerikaanse overheid ter beschikking heeft gesteld.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur van Up in the Sky. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button