fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsPiloten en Crew

British Airways schrapt mogelijk alle passagiersvluchten

British Airways overweegt het schrappen van alle passagiersvluchten, zo blijkt uit een brief die naar pilotenvakbond BALPA is gestuurd. In de brief wordt ook gesproken over nieuwe CAO’s en mogelijke ontslagen.

Ontslagen

British Airways zou duizenden personeelsleden willen ontslaan en van bijna alle personeelsleden de CAO willen aanpassen. Als de plannen doorgaan zouden meer dan 1.100 piloten hun baan verliezen en zou grondpersoneel op Heathrow terug moeten naar een starterscontract.

Steun

Dat de maatschappij overweegt personeelsleden te ontslaan wordt door de vakbonden fel bekritiseerd. British Airways zou namelijk staatssteun hebben afgeslagen omdat het bedrijf financieel sterk genoeg zou zijn om de coronacrisis te overleven. De vakbonden beargumenteren dat het voor een maatschappij die er beweert zo goed voor te staan niet nodig is om personeel te ontslaan.

Heathrow

De enige hub waar British Airways nog actief is, is Heathrow. De hubs op de luchthavens City en Gatwick zijn tot nader order gesloten. Heathrow zag in april 97 procent minder passagiers dan normaal. British Airways vervoerde in april nog maar 5 procent van de normale hoeveelheid reizigers.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button