fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

British Airways sluit Gatwick basis mogelijk permanent

British Airways overweegt het permanent sluiten van haar basis op de Londense luchthaven Gatwick. De maatschappij zou in een memo aan het personeel dat op de luchthaven werkt hebben gemeld dat het onbekend is of de Gatwick hub na de coronacrisis weer opgestart zal worden.

Heathrow

Door de verminderde vraag naar vliegreizen en de reisrestricties heeft British Airways haar Londen City hub en haar Gatwick hub gesloten. In eerste instantie zou deze sluiting tijdelijk zijn, maar het is nu nog maar de vraag of dat voor Gatwick het geval is. Mocht de basis permanent worden gesloten, dan is de verwachting dat meer dan 1.000 werknemers hun baan zullen verliezen.

Gatwick

Gatwick is voor British Airways een secundaire hub. De maatschappij bediende vanaf de luchthaven vooral de meer toeristische bestemmingen, maar vloog vanaf de luchthaven ook meerdere keren per dag naar bijvoorbeeld Amsterdam.

Concurrentie

Wat mogelijk een rol speelt bij het overwegen de Gatwick hub te sluiten is de relatief grote hoeveelheid concurrentie van budgetvliegers op de luchthaven. Maatschappijen als EasyJet en Norwegian hebben ook een hub op Gatwick en bedienen veelal dezelfde routes.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button