fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieel

Berkshire Hathaway trekt zich terug uit luchtvaartmaatschappijen

Berkshire Hathaway, het beleggingsfonds van multimiljardair Warren Buffet, heeft besloten alle aandelen die het bedrijf van luchtvaartmaatschappijen had te verkopen. De verkoop van de aandelen betekent een verlies voor Berkshire Hathaway, dat de aandelen duurder heeft gekocht dan verkocht.

Toekomst

De reden voor de verkoop is de onzekere toekomst van de luchtvaartindustrie. Buffet liet weten dat hij geen aandelen wil hebben van een bedrijf waarvan hij verwacht dat ze in de toekomst geld zullen verslinden.

Aandelen

Buffet bezat met zijn fonds 11 procent van de aandelen van Delta Airlines, 10 procent van American Airlines, 10 procent van Southwest Airlines en 9 procent van United Airlines. In totaal hebben de aandelen ooit 7 tot 8 miljard dollar gekost. De aandelen zijn voor minder verkocht.

NetJets

NetJets, een dochteronderneming van Berikshire Hathaway, lijkt nog wel in handen te blijven van het fonds. NetJets verkoopt aandelen in zakenjets, zodat mensen of bedrijven geen heel vliegtuig hoeven te kopen, maar het kunnen delen met anderen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button