fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieel

Berkshire Hathaway trekt zich terug uit luchtvaartmaatschappijen

Berkshire Hathaway, het beleggingsfonds van multimiljardair Warren Buffet, heeft besloten alle aandelen die het bedrijf van luchtvaartmaatschappijen had te verkopen. De verkoop van de aandelen betekent een verlies voor Berkshire Hathaway, dat de aandelen duurder heeft gekocht dan verkocht.

Toekomst

De reden voor de verkoop is de onzekere toekomst van de luchtvaartindustrie. Buffet liet weten dat hij geen aandelen wil hebben van een bedrijf waarvan hij verwacht dat ze in de toekomst geld zullen verslinden.

Aandelen

Buffet bezat met zijn fonds 11 procent van de aandelen van Delta Airlines, 10 procent van American Airlines, 10 procent van Southwest Airlines en 9 procent van United Airlines. In totaal hebben de aandelen ooit 7 tot 8 miljard dollar gekost. De aandelen zijn voor minder verkocht.

NetJets

NetJets, een dochteronderneming van Berikshire Hathaway, lijkt nog wel in handen te blijven van het fonds. NetJets verkoopt aandelen in zakenjets, zodat mensen of bedrijven geen heel vliegtuig hoeven te kopen, maar het kunnen delen met anderen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button