AirlinesGolf-regioIndustrieLow-costNieuwsRoutes

Wizz Air maakt ondanks crisis nieuwe routes bekend

Wizz Air heeft vijf nieuwe routes voor haar dochter, Wizz Air Abu Dhabi, aangekondigd. De nieuwe dochter van Wizz Air wil vanaf 3 juni beginnen met vluchten van Abu Dhabi naar Boedapest en Boekarest. In september volgen Cluj-Napoca, Katowice en Sofia.

Juni

Dat de eerste vluchten starten in juni is opvallend. Sommige maatschappijen willen eind mei voorzichtig heropstarten, terwijl andere maatschappijen tot in de herfst minimaal blijven vliegen. Wizz Air is de enige grote maatschappij die in de coronacrisis nieuwe routes aankondigt en verwacht te starten.

Abu Dhabi

Wizz Air Abu Dhabi zal binnenkort concurreren met Air Arabia Abu Dhabi, de nieuwe dochteronderneming van Air Arabia in samenwerking met Etihad. Terwijl Air Arabia zich zal richten op routes binnen het Midden-Oosten, naar Azië, Afrika en naar Europa, zal Wizz Air zich primair richten op routes naar Europa.

Lviv

Eerder kondigde de maatschappij al routes aan vanaf de nieuwe basis in Lviv, in het westen van Oekraïne. Er zal één A320 worden gestationeerd op Danylo Halytskyi International Airport. Hiermee worden vanaf 1 juli vijf nieuwe routes gestart: naar Billund, Tallinn, Lissabon, Hamburg en Szczecin. Vanaf Kharkiv zal er een route worden toegevoegd naar Tallinn en Berlijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/