fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Aandeelhouders Norwegian akkoord met reddingsplan

De aandeelhouders van Norwegian zijn akkoord gegaan met het plan om de schulden om te zetten in eigen vermogen en de activiteiten opnieuw te starten met een kleinere vloot en minder bestemmingen vanaf 2021.

Lening

De maatschappij heeft hierdoor toegang tot de rest van de kredietfaciliteit van 3 miljard Noorse kronen (ongeveer 264 miljoen euro) uit het reddingspakket van de Noorse regering, afhankelijk van het verlagen van de verhouding tussen de schulden en het eigen vermogen. 95 procent van de aandeelhouders stemde voor.

Wet

Eind april kwam de Noorse regering met een nieuwe wet die Norwegian moet helpen om de coronacrisis te doorstaan. De nieuwe wet betekent dat slechts de helft van de schuldeisers en de helft van de aandeelhouders met besluiten akkoord hoeven te gaan, in plaats van de huidige tweederde. Zo wordt het voor de maatschappij makkelijker om schulden om te zetten in aandelenkapitaal, wat voor de maatschappij nodig is om in aanmerking te komen voor staatssteun. Zonder de staatssteun zou de maatschappij het niet langer overleven dan tot half mei.

Vloot

De maatschappij houdt tot en met mei 2021 vrijwel de gehele vloot aan de grond. De long-haul vloot en de Europese short-haul vloot wordt volledig aan de grond gehouden.Van de Noorse short-haul vloot blijven zeven toestellen vliegen. De toekomst van de route Amsterdam – New York is nog onzeker.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button