IndustrieNieuwsOpmerkelijkRoutesVliegvelden

Anchorage: de drukste luchthaven ter wereld

Anchorage, de grootste stad van de Amerikaanse staat Alaska, was afgelopen zaterdag de drukste luchthaven ter wereld. Doordat er wereldwijd relatief weinig passagiersvluchten worden uitgevoerd was Ted Stevens Anchorage International Airport in staat om tijdelijk de grootste luchthaven van de wereld te worden op basis van hoeveelheid vluchten.

Vluchten

Anchorage zag afgelopen week 948 vluchten, voornamelijk voor vrachtvervoer. Ter vergelijking ontving de Londense luchthaven Heathrow ‘slechts’ 682 vluchten.

Vracht

Alhoewel Anchorage relatief weinig passagiersvluchten ziet, is de stad een belangrijke hub voor vrachtvervoer. De stad in Alaska biedt niet alleen de mogelijkheid om te tanken, maar wordt door maatschappijen ook gebruikt om vracht te herverdelen over vliegtuigen voordat er wordt doorgevlogen naar de Verenigde Staten of Azië.

Dreiging

Dat Anchorage afgelopen zaterdag de drukste luchthaven ter wereld was werd nog extra bijzonder door de tijdelijke sluiting van de luchthaven die dag in verband met een bomdreiging. Er was een melding gekomen dat een toestel van China Airlines dat onderweg was naar Taipei een bom aan boord zou hebben. Het toestel is om die reden uitgeweken naar Anchorage. De luchthaven is vanwege de bomdreiging tijdelijk stilgelegd. Uiteindelijk bleek er geen bom aan boord van het toestel te zijn. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/