fbpx
NieuwsOpmerkelijkRoutes en BestemmingenVliegvelden

Anchorage: de drukste luchthaven ter wereld

Anchorage, de grootste stad van de Amerikaanse staat Alaska, was afgelopen zaterdag de drukste luchthaven ter wereld. Doordat er wereldwijd relatief weinig passagiersvluchten worden uitgevoerd was Ted Stevens Anchorage International Airport in staat om tijdelijk de grootste luchthaven van de wereld te worden op basis van hoeveelheid vluchten.

Vluchten

Anchorage zag afgelopen week 948 vluchten, voornamelijk voor vrachtvervoer. Ter vergelijking ontving de Londense luchthaven Heathrow ‘slechts’ 682 vluchten.

Vracht

Alhoewel Anchorage relatief weinig passagiersvluchten ziet, is de stad een belangrijke hub voor vrachtvervoer. De stad in Alaska biedt niet alleen de mogelijkheid om te tanken, maar wordt door maatschappijen ook gebruikt om vracht te herverdelen over vliegtuigen voordat er wordt doorgevlogen naar de Verenigde Staten of Azië.

Dreiging

Dat Anchorage afgelopen zaterdag de drukste luchthaven ter wereld was werd nog extra bijzonder door de tijdelijke sluiting van de luchthaven die dag in verband met een bomdreiging. Er was een melding gekomen dat een toestel van China Airlines dat onderweg was naar Taipei een bom aan boord zou hebben. Het toestel is om die reden uitgeweken naar Anchorage. De luchthaven is vanwege de bomdreiging tijdelijk stilgelegd. Uiteindelijk bleek er geen bom aan boord van het toestel te zijn. 

Florimond de Rooy

Redacteur en mede-eigenaar van Up in the Sky. Zijn passie voor luchtvaart maakte dat Florimond, na enkele jaren actief te zijn geweest in de wereld van het zweefvliegen, de keus maakte commercieel piloot te worden. Zijn voornaamste interesse ligt bij de technische en commerciële ontwikkelingen in de burgerluchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button