fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Deadline voor biedingen Air India opnieuw uitgesteld

De Indiase regering heeft de deadline voor biedingen op Air India opnieuw uitgesteld. Geïnteresseerde partijen konden zich melden tot 30 april, maar dat is uitgesteld tot 30 juni vanwege het coronavirus.

Verlenging

Het is niet de eerste keer dat de deadline voor de biedingen wordt verlengd. Eerder lag deze datum op 17 maart. Volgens de financiële Indiase krant Mint heeft de regering geen haast met verkoop. “We hebben de tijd tot 31 maart volgend jaar”, zou een anonieme overheidsfunctionaris hebben gezegd.

Privatisering

Eind vorig jaar zei een Indiase minister nog één poging te doen om Air India te privatiseren. Als er geen kopers voor de aandelen van de airline komen, dan gaat de stekker uit de maatschappij. Air India is op dit moment nog volledig eigendom van de staat, maar de regering wil de maatschappij op eigen benen zetten. Dat heeft onder andere een financiële reden: de maatschappij draait al jaren achtereen verlies en heeft hoge schulden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button