fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Deadline voor biedingen Air India opnieuw uitgesteld

De Indiase regering heeft de deadline voor biedingen op Air India opnieuw uitgesteld. Geïnteresseerde partijen konden zich melden tot 30 april, maar dat is uitgesteld tot 30 juni vanwege het coronavirus.

Verlenging

Het is niet de eerste keer dat de deadline voor de biedingen wordt verlengd. Eerder lag deze datum op 17 maart. Volgens de financiële Indiase krant Mint heeft de regering geen haast met verkoop. “We hebben de tijd tot 31 maart volgend jaar”, zou een anonieme overheidsfunctionaris hebben gezegd.

Privatisering

Eind vorig jaar zei een Indiase minister nog één poging te doen om Air India te privatiseren. Als er geen kopers voor de aandelen van de airline komen, dan gaat de stekker uit de maatschappij. Air India is op dit moment nog volledig eigendom van de staat, maar de regering wil de maatschappij op eigen benen zetten. Dat heeft onder andere een financiële reden: de maatschappij draait al jaren achtereen verlies en heeft hoge schulden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button