fbpx
IncidentenKLMMartinairNieuwsNL Nieuws

Martinair 747 uit voorzorg teruggekeerd naar Amsterdam

De Martinair 747 PH-MPS die deze week onderweg was naar Caïro is boven Slovenië uit voorzorg teruggekeerd naar Amsterdam. Dat bevestigt Martinair tegenover Up in the Sky.

Caïro

“Dat was een weloverwogen beslissing om te voorkomen dat we mogelijk met technische problemen in Caïro vast zouden komen te staan”, zegt Martinair. “Het toestel had namelijk een indicatieprobleem aan één van de vier motoren en gezien de coronasituatie zijn er weinig mogelijkheden om technisch personeel naar Caïro te sturen.”

Opgelost

Om te voorkomen dat het toestel vast zou komen te staan in Caïro is besloten om weer terug te vliegen naar Amsterdam. Daar is het toestel nagekeken en is het probleem opgelost.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button