fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Comair vraagt ‘business rescue’ aan

De Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij Comair heeft dinsdag het ‘business rescue’-proces aangevraagd. Er worden twee personen aangesteld die het bedrijf voorlopig beheren om Comair weer financieel gezond te krijgen.

Verlies

De maatschappij staat sinds 26 maart aan de grond vanwege corona en is daarmee alle inkomsten verloren. Comair rapporteerde een verlies van 564 miljoen Zuid-Afrikaanse rand in de eerste periode van dit jaar. “Hoewel we zes maanden geleden goede progressie maakten bij het oplossen van de financiële situatie, heeft de crisis ertoe geleid dat we ons plan niet konden uitvoeren zoals gepland”, zegt Wrenelle Stander, CEO van Comair.

Proces

Shaun Collyer en Richard Ferguson gaan het business rescue proces leiden. Het proces zal voortborduren op het plan dat Comair al aan het implementeren was omdat het voor corona ook al financiële problemen had. Het doel is nu om kosten te besparen, niet rendabele activa te verkopen en de balans te versterken. “We zijn ervan overtuigd dat we met het werk dat we al hebben gedaan en met de steun van onze stakeholders dit proces zullen doorstaan en een duurzamer bedrijf zullen worden, beter in staat om het vliegende publiek te bedienen en bij te dragen aan de Zuid-Afrikaanse economie”, aldus Stander.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button