fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Comair vraagt ‘business rescue’ aan

De Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij Comair heeft dinsdag het ‘business rescue’-proces aangevraagd. Er worden twee personen aangesteld die het bedrijf voorlopig beheren om Comair weer financieel gezond te krijgen.

Verlies

De maatschappij staat sinds 26 maart aan de grond vanwege corona en is daarmee alle inkomsten verloren. Comair rapporteerde een verlies van 564 miljoen Zuid-Afrikaanse rand in de eerste periode van dit jaar. “Hoewel we zes maanden geleden goede progressie maakten bij het oplossen van de financiële situatie, heeft de crisis ertoe geleid dat we ons plan niet konden uitvoeren zoals gepland”, zegt Wrenelle Stander, CEO van Comair.

Proces

Shaun Collyer en Richard Ferguson gaan het business rescue proces leiden. Het proces zal voortborduren op het plan dat Comair al aan het implementeren was omdat het voor corona ook al financiële problemen had. Het doel is nu om kosten te besparen, niet rendabele activa te verkopen en de balans te versterken. “We zijn ervan overtuigd dat we met het werk dat we al hebben gedaan en met de steun van onze stakeholders dit proces zullen doorstaan en een duurzamer bedrijf zullen worden, beter in staat om het vliegende publiek te bedienen en bij te dragen aan de Zuid-Afrikaanse economie”, aldus Stander.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button