fbpx
BoeingLiefhebberMilitairNieuwsVliegtuigen

Eerste prototype Boeing ‘Loyal Wingman’ rolt uit fabriek

Boeing heeft de eerste ‘Loyal Wingman’ onthult voor de Australische Luchtmacht. Er worden drie prototypes van gemaakt voor Australië.

Investering

Het onbemande toestel is tevens het eerste toestel in 50 jaar dat Boeing in Australië heeft ontworpen en gefabriceerd. “Het is onze grootste investering in onbemande vliegtuigen buiten de Verenigde Staten”, zegt de bouwer.

Onthulling

De Loyal Wingman werd in maart 2019 onthuld tijdens de Australian International Airshow in Avalon. Het toestel maakt gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en moet zich kunnen vergelijken met een straaljager. Het vliegbereik zal waarschijnlijk 3700 kilometer worden.

Samenwerking

Het toestel wordt ontwikkeld door meer dan 35 leden uit de Australische industrie in vier Australische staten. “Dit project is een uitstekend voorbeeld van innovatie door samenwerking en wat kan worden bereikt door samen te werken met de defensie-industrie”, zegt Mel Hupfeld, hoofd van de Australische luchtmacht. “Dit toont het belang aan van de relatie die de Luchtmacht heeft met Boeing Australië en de defensie-industrie in bredere zin. Ik kijk ernaar uit om de mogelijkheden van dit vliegtuig in de toekomst voor onze bestaande vloot te verkennen.”

Tests

De volgende stap van het prototype is het uitvoeren van grondtesten. Daarna volgen taxitesten en later dit jaar moet de eerste vlucht worden gemaakt. Uiteindelijk is het de bedoeling om het vliegtuig niet alleen voor Australië te produceren, maar ook voor andere krijgsmachten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button