fbpx
AirlinesCoronavirusEditors choiceFinancieelNaast het nieuws

Virgin Atlantic ontslaat duizenden medewerkers

Virgin Atlantic ontslaat 3150 medewerkers als gevolg van de coronacrisis. Het gaat om banen door het hele bedrijf heen.

Vakbond

In samenwerking met vakbonden BALPA en Unite is een bedrijfsbrede consultatieperiode ingelast van 45 dagen. “We hebben sinds onze eerste vlucht 36 jaar geleden veel stormen doorstaan, maar geen enkele is zo verwoestend als Covid-19”, zegt Shai Weiss, CEO van de maatschappij.

Vorm

“Om onze toekomst veilig te stellen en een duurzaam winstgevende onderneming te worden, is het nu tijd voor verdere actie om onze kosten te verlagen, geld te besparen en zoveel mogelijk banen te beschermen. Het is van cruciaal belang dat we in 2021 weer winstgevend worden. Dit betekent dat we stappen ondernemen om Virgin Atlantic opnieuw vorm te geven en de grootte ervan aanpassen aan de vraag”, aldus Weiss.

Holidays

Tevens maakt de maatschappij bekend dat Virgin Holidays Virgin Atlantic Holidays wordt. Hiermee wil de maatschappij zich focussen op één merk. Virgin Atlantic Holidays zal zich blijven richten op de samenwerking met Next en op de digitale distributie. Vijftien procent van het Virgin Atlantic Holidays-winkelgebied wordt in 2020 gesloten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button