fbpx
CoronavirusEditors choiceKLMNaast het nieuwsNL Nieuws

KLM overleeft komende maand niet zonder steun volgens minister

KLM is zonder steun in juni failliet. Dat zegt minister van Financiën Wopke Hoekstra woensdag tijdens het Kamerdebat over de voorwaarden van de staatssteun voor de maatschappij.

Reddingsoperatie

De partijen denken verschillend over het al dan niet stellen van voorwaarden aan de steun. Kamerlid Roald van der Linde (VVD) ziet het liefst dat er geen duurzame eisen aan de steun worden gesteld. “Het is een reddingsoperatie, geen strafexpeditie”, zei hij tijdens het debat.

Achterstand

D66, GroenLinks, SP en PvdA zijn juist wel voorstander om duurzame eisen te stellen in ruil voor de steun. Maar Van Der Linde vreest dat KLM daarmee op achterstand komt te staan ten opzichte van andere maatschappijen. Ook minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat voelt er ook niet veel voor om specifiek aan KLM eisen te stellen. Dat zou volgens haar dan luchtvaart breed moeten gebeuren.

Steun

Hoekstra en Van Nieuwenhuizen maakten eind april bekend dat KLM twee tot vier miljard euro zou krijgen in de vorm van garantstellingen en leningen. In ieder geval mag de maatschappij tijdens de periode dat het de steun krijgt, geen bonussen of dividend uitkeren. Ook zal er geen sprake zijn van winstdeling.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button