CargoCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuws

Lufthansa bouwt A380 om naar vrachtvliegtuig

Lufthansa bouwt op verzoek van meer dan veertig luchtvaartmaatschappijen passagiers-A380’s om naar vrachttoestellen. Er zijn al meer dan vijftien projecten in uitvoering. Het bedrijf wil niet zeggen welke airlines hierom hebben gevraagd.

Belangstelling

“In de afgelopen dagen hebben we van verschillende maatschappijen belangstelling gekregen voor onze passagier naar vrachtservices”, zegt Henning Jochmann, senior director aircraft modification bij Lufthansa Technik. “Omdat het werk veel meer omvat dan alleen het weghalen van stoelen, heb je technische experts nodig die precies weten wat de uitdagingen zijn en hoe ze de technische oplossingen correct kunnen documenteren zodat het ook volgens de regelgeving verloopt.”

Certificatie

Normaal gesproken kan een vliegtuig dat is goedgekeurd voor passagiersvervoer niet zomaar met vracht in de cabine worden uitgerust, aangezien de goedkeuringscriteria voor passagierscabines en vrachtcompartimenten totaal verschillend zijn. “Lufthansa Technik werkt momenteel volop aan het verkrijgen van de juiste certificatie, zodat maatschappijen over de hele wereld hun passagiersvliegtuigen snel kunnen ombouwen tot vrachttoestellen”, aldus Lufthansa.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/