fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

SAS krijgt lening van 3,3 miljard Zweedse kroon; regering staat garant

SAS heeft een kredietfaciliteit kunnen krijgen van vier banken van in totaal 3,3 miljard Zweedse kroon, omgerekend zo’n 309,8 miljoen euro. De Zweedse en Deense regeringen staan voor 90 procent van de lening garant.

Steun

“We zijn erg blij dat we nu met steun van de Deense en Zweedse regering een kredietfaciliteit hebben kunnen krijgen. De overeenkomst versterkt onze financiële positie in een moeilijke periode waarin het grootste deel van onze vloot aan de grond staat”, zegt Torbjørn Wist, CFO van SAS.

Noorwegen

De maatschappij zegt gefocust te blijven op het verlagen van de kosten en het zoeken naar aanvullende ondersteuning van de Scandinavische regeringen. “Als onderdeel hiervan zullen we onze dialoog met de Noorse regering voortzetten om toegang te krijgen tot maximaal 1,7 miljard Noorse kroon als additionele kredietfaciliteit”, aldus Wist.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button