fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsNL NieuwsSchiphol AirportVeiligheid

Schiphol-medewerkers ontevreden over coronaveiligheid Schiphol; bieden online petitie aan

Medewerkers van Schiphol zijn ontevreden over de veiligheidssituatie op de luchthaven ten tijde van corona. Daarom bieden woensdagavond ongeveer 300 personeelsleden online een petitie aan aan Dick Benschop, CEO van de luchthaven.

Petitie

De petitie wordt om 19 uur aangeboden via videobelplatform Zoom. Ruim 1850 mensen ondertekenden de online petitie van de FNV. “Het grondpersoneel (platform, bagage, cargo, passage, vliegtechnici), beveiligers, cabinepersoneel, schoonmakers en vele andere luchtvaartmedewerkers weten sinds de coronacrisis officieel dat ze ‘vitaal’ en onmisbaar zijn voor ons land. Maar ondanks deze bevestiging vanuit de regering en de Schiphol Group, verkeren duizenden medewerkers in grote onzekerheid over hun baan”, zegt Joost van Doesburg, FNV campagneleider Schiphol.

Corona

“Ook voelen zij zich onveilig omdat goede bescherming tegen het coronavirus vooralsnog ontbreekt. Voor vrijwel iedere maatregel die wél is genomen om medewerkers van Schiphol beter te beschermen tijdens deze coronacrisis, hebben we moeten knokken. Dat moet veranderen”, aldus Van Doesburg. Het is de eerste keer dat FNV in het coronatijdperk actie voert.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button