CoronaNL nieuwsOverig nieuwsSchiphol AirportVeiligheid

Schiphol-medewerkers ontevreden over coronaveiligheid Schiphol; bieden online petitie aan

Medewerkers van Schiphol zijn ontevreden over de veiligheidssituatie op de luchthaven ten tijde van corona. Daarom bieden woensdagavond ongeveer 300 personeelsleden online een petitie aan aan Dick Benschop, CEO van de luchthaven.

Petitie

De petitie wordt om 19 uur aangeboden via videobelplatform Zoom. Ruim 1850 mensen ondertekenden de online petitie van de FNV. “Het grondpersoneel (platform, bagage, cargo, passage, vliegtechnici), beveiligers, cabinepersoneel, schoonmakers en vele andere luchtvaartmedewerkers weten sinds de coronacrisis officieel dat ze ‘vitaal’ en onmisbaar zijn voor ons land. Maar ondanks deze bevestiging vanuit de regering en de Schiphol Group, verkeren duizenden medewerkers in grote onzekerheid over hun baan”, zegt Joost van Doesburg, FNV campagneleider Schiphol.

Corona

“Ook voelen zij zich onveilig omdat goede bescherming tegen het coronavirus vooralsnog ontbreekt. Voor vrijwel iedere maatregel die wél is genomen om medewerkers van Schiphol beter te beschermen tijdens deze coronacrisis, hebben we moeten knokken. Dat moet veranderen”, aldus Van Doesburg. Het is de eerste keer dat FNV in het coronatijdperk actie voert.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close