fbpx
CoronavirusKLMNaast het nieuwsNL Nieuws

Vakbonden tekenen intentieverklaring voor behoud KLM

De vakbonden VNV, NVLT en de Unie hebben gezamenlijk een intentieverklaring getekend voor het behoud van KLM. In de verklaring spreken zij zich uit over hun verantwoordelijkheid om KLM te ondersteunen om door de huidige crisis heen te komen.

Voorwaarden

De organisaties willen in overleg met KLM komen tot een passende bijdrage van het personeel aan het behoud en herstel van KLM. “Daarbij is het van belang dat de overheid ten aanzien van voorwaarden bij steun de ruimte biedt aan bonden en KLM om gezamenlijk maatregelen vorm te geven. Want in dat overleg kunnen de meest passende en effectieve stappen gezet worden”, zegt VNV.

Gebaar

KLM zegt in een reactie de intentieverklaring een mooi gebaar te vinden. “En het sterkt ons om zodra de voorwaarden van de staatssteun bekend zijn, met hen het gesprek aan te gaan over de benodigde aanpassingen van de arbeidsvoorwaarden. Wij hopen dat alle bonden die KLM personeel aan de CAO-tafel vertegenwoordigen dezelfde grondhouding zullen aannemen. Alleen door samen onze schouders eronder te zetten, kunnen we uit deze diepe crisis komen”, aldus de maatschappij.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button