Air FranceAir France-KLMCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelKLMNL nieuwsOverig nieuwsProfessional

Air France-KLM ziet corona-effecten sterk terug in kwartaalcijfers

Air France-KLM ziet de effecten van corona sterk terug in de cijfers over het eerste kwartaal van 2020. Het nettoverlies kwam uit op 1,8 miljard euro. Een jaar eerder was dat in dezelfde periode nog een verlies van 320 miljoen euro.

Verlies

Het grootste verlies is waar te nemen bij Air France. Het operationeel verlies van de maatschappij kwam uit op 536 miljoen euro. KLM zag een operationeel verlies van 275 miljoen euro. De omzet van Air France-KLM daalde met 15,5 procent naar iets meer dan 5 miljard.

Storm

“Als gevolg van de Covid-19 uitbraak gaat KLM momenteel door een storm van ongekende omvang die duidelijk terug is te zien in de cijfers over het eerste kwartaal van 2020”, vertelt Pieter Elbers, CEO van KLM. “De eerste twee maanden begonnen nog goed, maar vanaf maart is de terugloop enorm. Gedurende maart is een aanzienlijk deel van de vloot aan de grond gezet en het aantal uitgevoerde vluchten afgebouwd tot minder dan 10% ten opzichte van de situatie voor Covid-19. KLM komt dit eerste kwartaal daarmee uit op een verlies van €275 miljoen ten opzichte van een verlies van €47 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.”

Netwerk

KLM start het netwerk geleidelijk weer op. Deze maand moet 15 procent van de vluchten weer worden opgepakt. “KLM neemt momenteel alle mogelijke maatregelen om later dit jaar weer een groter deel van het netwerk te kunnen opereren. Desondanks is de verwachting dat het herstel van KLM en Transavia een aanzienlijke tijd zal duren”, aldus Elbers.

Transavia

Transavia meldt een operationeel verlies van 82 miljoen euro. Dat is 12 miljoen minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal passagiers daalde met 19,8 procent en het verkeer nam af met 17 procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close