fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Alitalia krijgt 3 miljard euro steun

Alitalia krijgt een financiële injectie van 3 miljard euro van de Italiaanse regering. Dat maakt de Stefano Patuanelli, de minister van Economische Ontwikkeling, donderdag bekend. Hiermee moet het bedrijf worden gered om later als staatsbedrijf verder te kunnen gaan.

Long-haul

De noodlijdende maatschappij wordt in juni genationaliseerd. Patuanelli gaf aan dat er dan vooral gefocust moet worden op long-haul routes. Ook wil hij dat er nieuwe trans-Atlantische routes worden gestart.

Nieuw bedrijf

In juni zal door de Italiaanse regering een nieuw bedrijf worden opgestart waarin Alitalia wordt ondergebracht. Het nieuwe bedrijf zal starten met een vloot van meer dan 90 vliegtuigen. Momenteel bestaat de vloot van Alitalia nog uit 113 vliegtuigen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button