AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFrequente reizigerOverig nieuwsProfessional

IAG mikt op herstel netwerk in juli

IAG hoopt in juli het netwerk weer redelijk te kunnen herstellen. De groep wil uiteindelijk dit jaar 50 procent van de normale capaciteit opbouwen.

Resultaten

Dat zegt IAG tijdens het bekendmaken van de resultaten over het eerste kwartaal. Het operationeel verlies voor bijzondere posten kwam uit op 535 miljoen euro. In 2019 was er nog een operationele winst van 135 miljoen. Het netto bedrijfsresultaat was min 68 miljoen euro.

Vraag

Het al dan niet opbouwen van het netwerk vanaf juli is nog wel afhankelijk van de reisbeperkingen die dan gelden. De groep verwacht dat het tweede kwartaal aanzienlijk slechter zal zijn dan het eerste kwartaal. Ook is de verwachting van IAG dat het niveau van de vraag van passagiers in 2019 pas in 2023 terugkeert. Daarom stelt de groep ook de levering uit van 68 vliegtuigen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close