fbpx
CoronavirusNaast het nieuws

Kerosineverbruik sterk verminderd door corona

Het kerosineverbruik is in maart met 23 procent gedaald ten opzichte van januari. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Kerosine

Vliegtuigkerosine werd het afgelopen jaar volgens het CBS al minder ‘gebunkerd’, dat wil zeggen: geleverd aan het international vliegverkeer, door de groeistop van Schiphol. De gebunkerde hoeveelheid kerosine kwam in maart uit op 213 miljoen kilogram, het laagste niveau in twintig jaar.

Afzet

Dit geldt niet alleen voor vliegtuigbrandstof; ook de afzet van benzine, diesel en stookolie is gedaald. Ten opzichte van maart 2019 was de daling (inclusief kerosine) 12 procent, ten opzichte van januari dit jaar, 13 procent. De afzet van benzine is in maart het sterkst gedaald sinds januari: met ruim 20 procent.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button