fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalTransavia

Twee Blackshape Gabriéls lesvliegtuigen voorzien van Transavia kleuren

De eerste twee Blackshape Gabriél lesvliegtuigen van vliegschool Zelf Vliegen zijn voorzien van de groene Transavia kleur. De toestellen die begin dit jaar op Lelystad Airport zijn aangekomen, zullen worden gebruikt voor de opleiding van piloten voor Transavia.

Tandem

Zelf Vliegen is de launch customer van de nieuwe Blackshape Bk160 Gabriél. Het is een tandemseater die geheel gebouwd is van koolstofvezel. Het vliegtuig heeft een glazen cockpit en dubbele besturing en is EASA CS-VLA gecertificeerd. Zelf Vliegen heeft vier exemplaren van dit nieuwe Italiaanse opleidingsvliegtuig besteld.

Corona

“Blackshape Gabriéls hebben gescheiden cockpits achter elkaar. De twee toestellen zijn daarom klaar om met hun opleidingsvluchten te beginnen zodra de coronabeperkingen dat toelaten”, zegt de vliegschool. Zelf Vliegen is tevens internationaal vertegenwoordiger voor de Italiaanse Blackshape Bk160 Gabriél en voor de Blackshape Bs100 Prime.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button