fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Czech Airlines start vluchten naar onder meer Schiphol weer op

Czech Airlines start op 18 mei haar eerste routes weer op. De Tsjechische maatschappij bleef enkele weken aan de grond vanwege de lockdown waarin Tsjechië verkeerde.

Routes

Czech Airlines zal vanaf 18 mei tot wel 13 keer per week naar Amsterdam vliegen. Op diezelfde dag hervat de maatschappij ook haar vluchten naar Parijs, Frankfurt en Stockholm. Op 24 mei zal Kiev volgen en op 25 mei Odessa en Boekarest.

KLM

De route tussen Amsterdam en Praag werd enkele dagen geleden al hervat door de KLM, dat dagelijks met een Embraer 175 van Amsterdam naar Praag vliegt. Welk toestel Czech Airlines inzet op de route naar Amsterdam is nog onbekend. Normaliter zet de maatschappij een Airbus A319 in, maar de maatschappij zou vanwege de verminderde vraag ook een ATR 72 in kunnen zetten.

Reizen

Op reis naar Tsjechië is nog niet zo makkelijk. In het land gelden nog steeds strenge maatregelen waardoor Tsjechië voor toeristen zo goed als dicht blijft. Voor Tsjechen zelf en voor mensen met een huis in Tsjechië wordt het binnenkort wel makkelijker om naar het land te reizen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button