AirlinesEditors choiceIncidentenNieuwsVeiligheidVliegvelden

Landende Southwest 737 raakt persoon in Texas

Een man is op het vliegveld van Austin, Texas overleden nadat hij geraakt werd door een landende 737 van Southwest Airlines.

Incident

Het incident vond donderdagavond rond een uur of acht plaats op baan 17R van vliegveld Austin-Bergstrom in de Amerikaanse staat Texas. Een landende Boeing 737 van Southwest Airlines zou een man tijdens de landing geraakt hebben, waarna deze is overleden. De zaak wordt momenteel onderzocht, maar het gaat volgens de autoriteiten om een volwassen man. De FAA meldt bovendien dat een piloot de man zou hebben gezien vlak nadat de 737 was geland.

Verklaring

Volgens Southwest zagen de piloten van het toestel vlak na de touchdown een persoon en hebben zij geprobeerd om deze te ontwijken. Het vliegtuig werd vervolgens snel tot stilstand gebracht en de piloten hebben het incident bij de luchtverkeersleiding gemeld. Het toestel mocht vervolgens verder taxiën naar de gate. Het onderzoek is nog in gang en wordt in samenwerking met de FAA geleid door de lokale politie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/