fbpx
AirlinesEditors choiceIncidentenNieuwsVeiligheidVliegvelden

Landende Southwest 737 raakt persoon in Texas

Een man is op het vliegveld van Austin, Texas overleden nadat hij geraakt werd door een landende 737 van Southwest Airlines.

Incident

Het incident vond donderdagavond rond een uur of acht plaats op baan 17R van vliegveld Austin-Bergstrom in de Amerikaanse staat Texas. Een landende Boeing 737 van Southwest Airlines zou een man tijdens de landing geraakt hebben, waarna deze is overleden. De zaak wordt momenteel onderzocht, maar het gaat volgens de autoriteiten om een volwassen man. De FAA meldt bovendien dat een piloot de man zou hebben gezien vlak nadat de 737 was geland.

Verklaring

Volgens Southwest zagen de piloten van het toestel vlak na de touchdown een persoon en hebben zij geprobeerd om deze te ontwijken. Het vliegtuig werd vervolgens snel tot stilstand gebracht en de piloten hebben het incident bij de luchtverkeersleiding gemeld. Het toestel mocht vervolgens verder taxiën naar de gate. Het onderzoek is nog in gang en wordt in samenwerking met de FAA geleid door de lokale politie.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur en algemeen directeur van Up in the Sky. Sytse studeert Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button