AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersCoronavirusEditors choiceIndustrieOverig nieuwsRoutes

Lufthansa groep vanaf juni met 160 vliegtuigen de lucht in

Lufthansa, Swiss en Eurowings zullen in juni 80 vliegtuigen terug in dienst nemen. Momenteel vliegen de maatschappijen nog met 80 vliegtuigen. De inzet van de extra toestellen betekent een verdubbeling van de actieve vloot naar 160 toestellen. In juni moeten er in totaal 106 bestemmingen worden aangevlogen.

Bestemmingen

Naar welke bestemmingen gevlogen zal worden is nog niet bekend. Wel heeft de groep aangegeven zich nu nog te beperken tot Europese routes. Bestemmingen die de Lufthansa groep noemt zijn onder andere Mallorca, Sylt, Rostock en Kreta.

Maatschappijen

Austrian Airlines, Air Dolomiti en Brussels Airlines lijken nog niet mee te doen met het heropstarten van routes. Hierbij speelt mee dat deze dochtermaatschappijen van de Lufthansa groep te maken hebben met andere reisrestricties dan Lufthansa, Swiss en Eurowings.

Herfst

De aankondiging van de Lufthansa groep is opmerkelijk. Vorige week kondigde Lufthansa groep topman Carsten Spohr nog aan er van uit te gaan dat er in de herfst pas meer gevlogen zou kunnen worden. Van de zomer zou Spohr weinig verwachten, zo vertelde hij de aandeelhouders.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/