AirlinesFailissementNieuws

Na 29 jaar einde aan Miami Air International

Na 29 jaar in de lucht te zijn geweest, is het doek voor Miami Air International deze week gevallen.

Geen overname

De maatschappij vroeg eind maart al een faillissement aan. Na wekenlange onderhandelingen met verschillende partijen is het Miami Air niet gelukt om overgenomen te worden. De maatschappij heeft daarom per direct al haar activiteiten gestaakt. In een brief aan het personeel schreef CEO Kurt Kamrad dat het dienstverband van alle werknemers op 8 mei is stopgezet en dat zij enkele dagen hebben om hun spullen van het kantoor op te komen halen.

De vloot van Miami Air bestond uit zes Boeing 737-800’s, die voor chartervluchten werden ingezet. Zo vloog bijvoorbeeld Transavia in de drukke zomerperiodes wel eens met een toestel van de maatschappij uit Florida.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close