AirlinesCoronaCorona impact passagiersEditors choiceFrequente reizigerOverig nieuwsVeiligheid

‘Reizigers VK moeten twee weken in quarantaine’

Reizigers naar het Verenigd Koninkrijk moeten vanaf het einde van deze maand waarschijnlijk na aankomst twee weken in zelfisolatie doorbrengen. Met de maatregelen moet een zogeheten tweede golf aan besmettingen worden voorkomen.

Isolatie

Naast reizigers moeten ook Britten die vanuit het buitenland terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk eerst twee weken in quarantaine verblijven, zo zou de Britse regering aan luchtvaartmaatschappijen hebben laten weten. Britse media verwachten dat premier Boris Johnson de nieuwe maatregelen, die vanaf eind mei in moeten gaan, zondag bekend zal maken. Mensen die Groot-Brittannië binnenkomen moeten bij aankomst een formulier invullen en daarin een adres opgeven waar ze zich twee weken zullen afzonderen. Een uitzondering zou gelden voor mensen die vanuit Ierland, de Kanaaleilanden of het Isle of Man aankomen. Ook zouden de maatregelen niet gelden voor vrachtwagenchauffeurs die het land in komen om goederen te brengen.

Maatschappijen

Over de maatregelen wordt in het VK al enkele weken gespeculeerd. De Britse luchtvaartsector waarschuwde eind april dat dergelijke maatregelen een ‘verwoestend effect’ zouden hebben op de sector zelf en de rest van de Britse economie. Airlines UK schreef dat het voorstel effectief een eind zou maken aan internationaal reizen van en naar het VK. Bovendien vraagt men zich af hoeveel nut de maatregelen nog zouden hebben, nu het land volgens premier Johnson over de piek van de coronacrisis heen is.

Kritiek

De grenzen van het Verenigd Koninkrijk zijn al sinds eind maart gesloten voor niet-Britten, tenzij ze dringende redenen hebben om het land binnen te komen. De Britse regering kreeg de afgelopen weken echter veel kritiek op het feit dat reizigers zonder extra maatregelen, zoals een temperatuurcheck of verplichte zelfisolatie, het land in mochten komen terwijl er inmiddels ruim 30.000 mensen in het land aan het coronavirus zijn overleden. In Groot-Brittannië zijn momenteel 211.000 mensen met het virus besmet, waarmee het land na Italië en Spanje het hoogste aantal besmettingen in Europa kent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/