fbpx
CoronavirusNaast het nieuws

Zoom meer waard dan vijf grootste maatschappijen

Onder invloed van het COVID-19-virus is de marktwaarde van Zoom meer dan die van de vijf grootste luchtvaartmaatschappijen. Opgeteld.

Marktwaarde

Vliegreizen zijn tijdens de coronacrisis bijna tot stilstand gekomen, terwijl de vraag naar videoconferencing een vlucht heeft genomen. Dat is duidelijk te zien in de marktwaarde. Lufthansa Innovation Lab zette de cijfers overzichtelijk in een grafiek.

Meer waard

Zoom werd vergeleken met de vijf grootste luchtvaartmaatschappijen, gemeten naar omzetcijfers in 2019. Dat zijn: Delta Air Lines, United, Airlines, American Airlines, Lufthansa en Air France-KLM. Vervolgens werd naar de beurswaarde gekeken en opgeteld. Zoom in zijn eentje is momenteel meer waard.

Tuurlijk is de vergelijking niet helemaal eerlijk. Aandelenkoersen fluctueren nogal. Zoom is sinds februari twee keer zoveel waard geworden, vergeleken met de gemiddelde aandelenkoers van het jaar ervoor. Toch zijn deze cijfers moeilijk te negeren.

Verandert voor onze ogen

“Er is geen twijfel, de wereld die werk heet, verandert voor onze ogen”, schrijft Lufthansa Innovation Lab. “Het voelt alsof jaren wordt samengeperst in enkele weken.”

Business travel

Tegelijk, hoevaak hebben deelnemers aan video-meetings niet gezegd: “Kan je me horen?”, “Doe je microfoon eens aan”, “Zeg dat nog eens, je viel even weg.” Business travel is echt niet dood. Maar de keus voor videobellen is nu wel een stuk sneller gemaakt dan eerst.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button