CoronaOverig nieuws

Zoom meer waard dan vijf grootste maatschappijen

Onder invloed van het COVID-19-virus is de marktwaarde van Zoom meer dan die van de vijf grootste luchtvaartmaatschappijen. Opgeteld.

Marktwaarde

Vliegreizen zijn tijdens de coronacrisis bijna tot stilstand gekomen, terwijl de vraag naar videoconferencing een vlucht heeft genomen. Dat is duidelijk te zien in de marktwaarde. Lufthansa Innovation Lab zette de cijfers overzichtelijk in een grafiek.

Meer waard

Zoom werd vergeleken met de vijf grootste luchtvaartmaatschappijen, gemeten naar omzetcijfers in 2019. Dat zijn: Delta Air Lines, United, Airlines, American Airlines, Lufthansa en Air France-KLM. Vervolgens werd naar de beurswaarde gekeken en opgeteld. Zoom in zijn eentje is momenteel meer waard.

Tuurlijk is de vergelijking niet helemaal eerlijk. Aandelenkoersen fluctueren nogal. Zoom is sinds februari twee keer zoveel waard geworden, vergeleken met de gemiddelde aandelenkoers van het jaar ervoor. Toch zijn deze cijfers moeilijk te negeren.

Verandert voor onze ogen

“Er is geen twijfel, de wereld die werk heet, verandert voor onze ogen”, schrijft Lufthansa Innovation Lab. “Het voelt alsof jaren wordt samengeperst in enkele weken.”

Business travel

Tegelijk, hoevaak hebben deelnemers aan video-meetings niet gezegd: “Kan je me horen?”, “Doe je microfoon eens aan”, “Zeg dat nog eens, je viel even weg.” Business travel is echt niet dood. Maar de keus voor videobellen is nu wel een stuk sneller gemaakt dan eerst.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close