AirlinesIncidentenNieuws

A320 en A330 beschadigd door raketaanval | Foto’s

Een Airbus A320 en een Airbus A330, allebei eigendom van Libyan Arab Airlines, zijn beschadigd geraakt bij een raketaanval op de luchthaven van Tripoli, de hoofdstad van Libië.

Aanval

De luchthaven van Tripoli, waar beide toestellen opgeslagen stonden, werd vermoedelijk getroffen omdat op het luchthaventerrein een grote militaire basis is gevestigd. Er worden door de machtsstrijd in het Afrikaanse land al langer militaire doelwitten aangevallen.

Libyan Arab Airlines

Het is niet de eerste keer dat vliegtuigen van Libyan beschadigd raken door conflicten in het land. In 2014, toen ook nabij de luchthaven van Tripoli werd gevochten, raakten zeven vliegtuigen van de maatschappij beschadigd. Sinds 2014 staan alle Libische maatschappijen op de zwarte lijst van de Europese Unie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close