fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Southwest verkoopt twintig toestellen en least ze terug

Southwest heeft aangekondigd twintig toestellen, tien Boeing 737-800’s en tien Boeing 737 MAX8’s, aan een leasemaatschappij te verkopen en terug te leasen. Aan welke leasemaatschappij de toestellen worden verkocht is nog onbekend.

Inkomsten

Het verkopen en terug leasen van vliegtuigen is voor luchtvaartmaatschappijen een manier om snel een grote hoeveelheid cash te ontvangen, in dit geval het equivalent van 740 miljoen euro. De leasemaatschappij betaalt de maatschappij in een keer voor de vliegtuigen en de maatschappij betaalt deze vervolgens op lange termijn af aan de leasemaatschappij.

Verlies

Uit de kwartaalcijfers van Southwest blijkt dat de maatschappij in de eerste vier maanden van 2020 omgerekend 85 miljoen euro heeft verloren. Alhoewel de verliezen bij de Amerikaanse budgetvlieger niet zo groot zijn als bij de meeste Europese maatschappijen, hoeft dat niet zo te blijven. Amerikaanse maatschappijen vlogen langer regulier door dan de meeste Europese maatschappijen. De Amerikaanse luchtvaartmarkt heeft hierdoor nog maar korter te maken met de invloed van het coronavirus dan de Aziatische of Europese luchtvaartmarkt waardoor de kwartaalcijfers niet goed met elkaar te vergelijken zijn.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button