CoronaCorona gevolgen maatschappijenIndustrieOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

‘ATR verlaagt productie vanwege corona’

Vliegtuigbouwer ATR verlaagt binnenkort de productie van vliegtuigen, nu de vraag naar nieuwe toestellen afneemt vanwege de coronacrisis. Dat zegt CEO Stefano Bortoli in een interview met persbureau Reuters.

Productie

Hoeveel vliegtuigen er dit jaar minder zullen worden geproduceerd, kan Bortoli nog niet zeggen. “Natuurlijk zullen we verminderen, maar we zullen later zien hoeveel precies”, aldus de topman.

FedEx

In 2018 leverde de bouwer 76 vliegtuigen af en een jaar later 68. 52 toestellen werden er in 2018 verkocht en in 2019 werden er 79 vliegtuigen verkocht. Een cargoversie van de ATR 72-600 moet zoals gepland dit jaar nog in de lucht gaan met launch customer FedEx.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close