fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsVliegtuigen

‘ATR verlaagt productie vanwege corona’

Vliegtuigbouwer ATR verlaagt binnenkort de productie van vliegtuigen, nu de vraag naar nieuwe toestellen afneemt vanwege de coronacrisis. Dat zegt CEO Stefano Bortoli in een interview met persbureau Reuters.

Productie

Hoeveel vliegtuigen er dit jaar minder zullen worden geproduceerd, kan Bortoli nog niet zeggen. “Natuurlijk zullen we verminderen, maar we zullen later zien hoeveel precies”, aldus de topman.

FedEx

In 2018 leverde de bouwer 76 vliegtuigen af en een jaar later 68. 52 toestellen werden er in 2018 verkocht en in 2019 werden er 79 vliegtuigen verkocht. Een cargoversie van de ATR 72-600 moet zoals gepland dit jaar nog in de lucht gaan met launch customer FedEx.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button